je suis rien (161)

17 nov

On Tour
(Westland, 17 november 2018). Bij het College On Tour gaan de Westlandse wethouders kloek achter hun politieke moeder, burgemeester Agnes van Ardenne, op pad door de verschillende kernen. Deze week was het patente plukje politici wandelend te vinden in Wateringen.
Tegelijkertijd was de D66-fractie lopend op bezoek in Honselersdijk, want ook die club maakt sinds enige tijd maandelijks een Route D66 door Westlandse dorpen. ‘Met dit bezoek willen we uit eerste hand zien en horen wat er leeft en speelt in die kern’, meldde Democratenleider Benjamin Hofland. Of was dat toch een wethouder?

CNN
Als nu alle politieke fracties meedoen aan dat soort ‘burgerbezoeken’, dan kunnen ze al wandelend toch gewoon ook een raadsvergadering houden, zo suggereerde een passant. En, indien nodig, even overleggen met kiezers die ze dan tegen het lijf lopen. Kun je ook gelijk die raadzaal in Naaldwijk aan anderen verhuren.
A Walking Council Meeting, wel uniek. CNN zal ongetwijfeld belangstelling voor dat Crazy Dutch Idea hebben. Zeker na Emile Ratelband.

‘Burgemeester’ Borst
Als een volleerde burgemeester sprak sportjournalist Hugo Borst gisteren een afgeladen Westlandse raadszaal toe. Vertellend over zijn (inmiddels overleden) dementerende moeder.
Borst was zonder twijfel het hoogtepunt van de tweede editie van het PLUSfestival Westland, een informatiemarkt voor ouderen in het Naaldwijkse gemeentehuis. Zijn gehoor: veel senioren die ook op de zetels van de raadsleden konden plaatsnemen.

181116 Hugo Borst op PLUSfestival Westland 2 Rien van den Anker
‘Burgemeester’  Hugo Borst aan het woord. FOTO RIEN VAN DEN ANKER

Iedereen die maar actief is in deze vergrijzende wereld, van Vitis Welzijn tot Mantelzorg-Inloop, maar ook Pallia en Seniorweb, was aan de Verdilaan aanwezig. Weinig politici overigens, wel wethouder Piet Vreugdenhil, maar dat is logisch, want die heeft onder meer zorg en welzijn in zijn portefeuille. En die was er toch: hij moest het jaarlijkse feestje van de Seniorenraad officieel openen.

Fijne feestdagen
Bij de bibliotheek Westland hebben ze geregeld te veel boeken. Die noemen ze dan, heel tactisch, uitgelezen, waarna ze in de opruiming gaan. ‘Voor een klein bedrag heeft u een uitgelezen kans om zo’n boek fijne feestdagen te geven’, melden die aardige dames van de bibliotheek met emotie.
Terwijl ze weten dat veel van die boeken binnenkort weer langs de weg in zo’n particuliere minibiebje langs de weg belanden. In de (vries)kou! Fijne feestdagen, boekje!

Tevreden
Westlanders die vorig jaar zorg en ondersteuning ontvingen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) zijn hierover tevreden, meldt de gemeente Westland trots. Op 9 van de 10 vragen is het gemiddelde rapportcijfer een 7,6.
De gemeente die deze zorg en ondersteuning biedt, is ook verplicht om jaarlijks een cliëntenervaringsonderzoek uit te voeren. Dit onderzoek in Westland is dus uitgevoerd in opdracht van de gemeente.
Dat lijkt op zijn minst toch een beetje op de slager die zijn eigen vlees keurt. Geen zorgen, wie nadere vragen heeft kan dan gelukkig terecht bij een communicatieadviseur. Die van de gemeente.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>