je suis rien (146)

4 aug

Selvera’s
(Westland, 4 augustus 2018). De Haagse wethouder Richard de Mos zat gistermiddag op rij twee langs de ‘officiële’ waterkant bij het Varend Corso. Vóór hem, op de eerste rij, zaten onder anderen Westlandse bobo’s als corsovoorzitter Pleun van der Ende en onze politieke Selvera’s, wethouders Karin Zwinkels (CDA) en Cobie Gardien (LPF).
Ondanks de mindere plaats genoot de Haagse loco-burgemeester volop, zichtbaar enthousiast. Desgevraagd zei De Mos het wel te zien zitten dat zo’n evenement ook naar Den Haag komt.

180803 Selvera's  Cobie en Karin

De Westlandse Selvera’s – wethouders Cobie Gardien en Karin Zwinkels – bij het Varend Corso. Achter de laatste, nu nog op de tweede rij, de Haagse loco-burgemeester Richard de Mos,  FOTO RVDA

Eerste rij
Dat Haagse lonken is niet nieuw, vorig jaar was er al eerder een poging om het Varend Corso ook door de Hofstad te laten varen. Dat mislukte na allerlei gedoe om financiële, organisatorische maar vooral praktische redenen. Dit jaar was er wel een Haagse boot om het 200 jarig bestaan van badplaats Scheveningen te promoten.
Maar we hebben nu een nieuw college,” aldus de ex-PVV-politicus, thans voorman van Hart voor Den Haag/Groep de Mos. Met stelligheid liet hij weten binnenkort met eerste-rij-bobo Van der Ende te gaan praten. “Ik ben al jaren fan, maar nu ook wethouder.” Duidelijk, volgend jaar zit Richard op de eerste rij. Misschien wel met de Selvera’s.

Corsohitte
‘Hitte is een ramp voor een corso, je wilt met dit weer geen bloem op zo’n boot zijn’. Zoiets kan alleen maar een fanatiek jurylid van het Varend Corso verklaren. Iemand met een beetje beschaving zou dan toch zeggen: ‘Je wilt met dit weer geen bezoeker langs de waterkant zijn.’
En als zo’n jurylid echt medemenselijk is, dan zou maar één zin tellen: ‘Hitte is een ramp voor een corso, je wilt met dit weer toch geen mens op zo’n boot zijn’.

Max
Echt lef tonen dit keer de bouwers van de corsoboot uit Schipluiden. Omdat ze geen slap gedoe wilden met lieflijke elfjes en danseressen laten zij Formule1-coureur Max Verstappen aan boord klimmen. Wel link, nog niet zo lang geleden gebruikte online supermarktketen Picnic in een reclamefilmpje een lookalike van de Limburgse hardrijder. Die stapte gelijk naar de rechter. Succesvol.

Amigos de Holambra
De sambaband Amigos de Holambra maakt deze week veel lawaai in Westland. De groep jonge Brazilianen zijn nazaten van ooit daar naartoe geëmigrerende Nederlanders. Ze gaven afgelopen dagen concerten bij SV Honselersdijk, op het strand van Hoek van Holland en in De Kreek in ‘s Gravenzande. En op het Varend Corso.
De groep treedt op in een soort Nederlandse klederdracht. Daar keken ze wel raar van op in Volendam toen de samba-dansgroep daar op bezoek was.

Ritmisch dansje
Een ‘officieel’ concert was er dinsdag in en rond het Westlandse gemeentehuis aan de Laan van de Glazen Stad in Naaldwijk. Tot ieders verbazing liet burgemeester Agnes van Ardenne zich verleiden tot een ritmisch dansje.
De wethouders, deels afwezig of (filmend) onzichtbaar, ontsprongen de dans. Wellicht uit ethische overwegingen, oordeelde een even pauzerende ambtenaar. Begrijpelijk, stel je eens een dansende wethouder Piet Vreugdenhil voor. Of nog erger, Leen Snijders.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

2 gedachten over “je suis rien (146)

  1. De Selvera’s! Toen zij doorbraken met ‘Twee reebruine ogen’ zat ik nog op de lagere school. En dat is heel erg lang geleden.

    • Ik schrijf ook voor iets oudere vrienden. Sta open voor even bekende modernere zangduonamen. NB. Geconfronteerd met die Selveranaam toonden beide jonge wethouders gelijk herkenning. Gingen nog net niet zingen, over die ogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>