je suis rien (144)

21 jul

Pikantste voorval
(Westland, 21 juli 2018). Mede door een overvolle agenda is het pikantste voorval van de laatste gemeenteraadsvergadering vorige week publicitair vrijwel geheel tussen wal en schip gevallen. LPF-fractievoorzitter Dave van der Meer twitterde daarover: Integriteitsvraag gesteld aan dhr. Duijsens van Westland Verstandig inzake motie huisvesting arbeidsmigranten op agrarische bedrijven omdat hij als advocaat belangen van een groot agrarisch bedrijf behartigd die huisvesting wil.
Met andere woorden, Peter Duijsens, zit je in de gemeenteraad niet met een dubbele pet op? En ben jij niet de eerste die, geregeld, andere raadsleden en bestuurders dan belangenverstrengeling verwijt.
Toen Van der Meer het onderwerp te berde bracht werd het even pijnlijk stil in de raad. Je zag menigeen denken: ‘Hup, Dave, laat het hem maar voelen.’ Maar niemand sprong in de bres, voor Dave noch Peter.

Geïrriteerd verstoord
De geattaqueerde Duijsens reageerde geïrriteerd verstoord. Hij is wel advocaat bij dat ‘s Gravenzandse bedrijf maar niet wat betreft zaken als huisvesting van arbeidsmigranten. Daarom kon hij volgens hem zonder problemen met die motie meestemmen. Zich van stemming onthouden, zoals CDA-raadslid Jaco Eeltink en VVD-fractievoorzitter Sander Zuyderwijk hem vroegen, was hij in ieder geval niet van plan.
Leuk detail, de betrokken motie was behalve door GemeenteBelang Westland en LPF óók ingediend door Westland Verstandig. Maar die zou het niet hebben gehaald als Duijsens niet zou hebben gestemd. Immers, er ontbraken die avond ook twee potentiële voorstemmers uit de fracties van LPF en Westland Verstandig.
Na een schorsing bleef een stemming voorlopig uit; de motie werd na een korte schorsing aangehouden. Tot september.

Frau Doktor
Ook niet-deskundigen weten dat je bij Twitter een gebruikersnaam hebt en een eigen naam, soms een pseudoniem. Zo heeft bijvoorbeeld gebruiker @nietcorrupt de naam Ab Gigant. Sommigen vertellen daaronder in het kort ook nog wie ze zijn.
Elly van der Wilk was tot maart nog prominent Westlands VVD-raadslid. Dat werd ook prominent onder haar (twitter)naam vermeld, zo ook haar dissertatie politicologie. Nu ze politiek niet meer prominent is heeft ze haar naam op Twitter aangepast: dr. Elly van der Wilk.
Frau Doktor was haar waarschijnlijk te prominent.

Voor de deur
Mooie jongens, bij de politie Westland. Via twitter waarschuwen De Petten Westlanders voor huisinbraken tijdens hun vakantie. Bij een foto van een caravan voor een woning schrijven ze: ‘Wij zien dat u binnenkort op vakantie gaat. Ook inbrekers zien dit!”.
Daarna adviseren ze om de caravan voor vertrek niet ‘pal voor uw eigen deur’ te zetten. Nu staan ze voor de mijne. En dat zien inbrekers ook.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

5 gedachten over “je suis rien (144)

  1. Allemaal toneelspel tussen LPF en Westland Verstandig. Gewoon spel om de achterban gerust te stellen. Maar verder samenwerken met Gemeente Belang Westland tegen het CDA. Zie de motie over de huisvesting van arbeidsmigranten. Als die drie lokalen steeds hetzelfde zouden roepen zouden ze alleen maar stemmen verliezen .

  2. Is deze columnist nu de enige die ‘pikante voorvallen’ in de gemeenteraad signaleert? Uit het feit dat er nergens wordt gereageerd begrijp ik van wel. Heel frappant.

  3. Goed gedaan van Dave van der Meer. Nu nog Duijsens de oren wassen over die belachelijke hoeveelheid vragen aan de burgemeester en de wethouders. Zo worden die partijen nooit vrienden en zitten we voor altijd vast aan partijen als CDA en VVD.

  4. Ik ken dr. Elly van der Wilk niet, maar als ik ‘Frau Doctor’ op twitter zie, dan zou ik haar eerder aanspreken als mrs. Bouquet uit Schone Schijn. En die is best aardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>