je suis rien (123)

17 feb

Debatten
(Westland, 17 februari 2018) De verkiezingsstrijd begint nu echt. De debatten staan in de agenda. Dat met ouderen is al geweest, die met LHBT’ers, zakenlieden en mensen met een beperking komen er aan. Ook de WOS ‘radioot’ debattend mee.
Vooralsnog lijken geen landelijke poli’s het Westland voor openbare sessies aan te doen. Logisch, die weten veelal niet eens wat ze hier onder glas telen. Die denken dat Kunstkwekers plastic bloemen op de markt brengen.
VVD Westland praat nog wel met Halbe Zijlstra. Die heeft nu genoeg tijd, maar zal wel een leugentje om bestwil gebruiken om niet te komen.

Pinokkio
Die liberale partij ligt nu lokaal onder vuur omdat ze voor velen onverwachts tegen de komst van een islamitische school in Westland zijn. Eerder waren ze nog voor, tenminste als de schoolaanvraag aan de nu geldende wettelijke regels zou voldoen.
Dan krijg je al snel twitterverwijten van bijvoorbeeld Remmert Keizer (GBW) ‘Halbewaarheden’ of Dave van der Meer (LPF) die VVD-lijsttrekker Sander Zuyderwijk ‘Pinokkio’ noemt. Ja, ja, de kwalitatieve humor slaat dan gelijk keihard toe!

Nog .. dagen
Bij Jinek houden ze ‘prachtige’ lokale verkiezingsfilmpje in de gaten. Twitter is in deze tijden ook soms smullen. Klik maar op het account ‘CDA Westland’. De rubriek: ‘Nog .. dagen naar de verkiezingen’ wordt daarop gelardeerd met een beeld van de kandidaat met hetzelfde lijstnummer. Vooral de fotograaf verdient lof.
Ik ben lelijk, maar bij sommige kandidaten vraag je je af of ze de verkiezingsdag nog wel halen. Er zijn portretten waarbij je niet eens de naam hoeft te weten om er niet op te stemmen.

Kustparkeren
Belangrijk item komende dinsdag tijdens de laatste vergadering van de huidige Westlandse gemeenteraad: gratis of – doorgaan met – betaald parkeren langs de kust. Bij de strandslagen Molenslag, Beukel en Vlugtenburg.
LPF, Gemeentebelang en CDA zijn voor noppes; VVD en Westland vinden dat geen goed idee. Ter informatie: Betaald parkeren levert niet echt veel op: 110.000 euro per jaar. Maar de kosten aan huur en onderhoud zijn € 90.000. Van het verschil kun je net één raadslid betalen.

Dezelfde kosten
Gratis parkeerplaatsen maakt de Westlandse kust aantrekkelijker voor (niet-)Westlanders, menen degenen die het betalen willen afschaffen. Ook zullen kustbewoners dan minder last hebben van strandbezoekers die hun auto bij hen – gratis – voor de deur zetten.
De tegenstanders vrezen dat er dan juist meer bezoek-van-buiten komt; er dus parkeerchaos in de woonwijken ontstaat. En de onderhoudskosten – zo vindt (typisch) de VVD – blijven bij gratis parkeren hetzelfde.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>