‘Frisse wind’ door Westland

25 feb

Woensdag Gehaktdag kent soms ‘aanbiedingen’. Zoals een gastcolumnist, op zaterdag. Deze keer Bas Booister, journalist bij WOS Media, die met aandacht de politieke discussie over openbare fietspompen in de Westlandse raadszaal volgde.

(Westland, 25 februari 2017). Je kunt er bijna onmogelijk tegen zijn. Openbare fietspompen in de kernen van Westland. Dat moet ook Peter Duijsens, de fractievoorzitter van Westland Verstandig, hebben gedacht. Eindelijk een voorstel van Westland Verstandig dat het wel gaat halen. Maar niets bleek dinsdagavond minder waar. Het voorstel van zijn partij, naar Rotterdams voorbeeld, werd linea recta naar de prullenbak verwezen.
Verkeerswethouder Meijer, een alleraardigste man die sociaal gezien vast een aardig eindje komt, zei nog: “Als ik nou ergens rijd en ik heb te weinig lucht in mijn band, dan bel ik ergens aan. En ze helpen mij vast mijn band nog op te pompen ook. Dus wij nemen de motie niet over.” Maar ja, niet iedereen komt zo vriendelijk over. Niet iedereen beschikt over die natuurlijke charmes. Misschien is het beste voorbeeld daarvan wel Peter Duijsens.

Hoewel Peter uit de lagere regionen van ons land afkomstig is, kun je best stellen dat hij qua mentaliteit op een Westlander lijkt. Altijd hardwerkend, een no-nonsens mentaliteit en een vast-bijtertje. Het zou me dan ook niets verbazen als ook het Westlandse ondernemersbloed door zijn aderen vloeit. Naar verluidt zou hij al aardig wat Westlands vastgoed in bezit hebben.

Handel
Nu moet je een ondernemer eigenlijk helemaal niet vertellen wat hij moet doen. Daar hebben ze een hekel aan, zo liet ook Jumbo-ondernemer Edward Koornneef onlangs nog in het Algemeen Dagblad optekenen. En meestal weten ze het zelf ook beter. Maar nu wil ik toch een uitzondering maken. Want die fietspompen, volgens mij zit daar handel in. Iets als de ’Westland fietst Verstandig-pomp’. Elke keer als je lucht nodig hebt, word je herinnerd aan Peters partij. “Want met de lucht van Peter fiets je beter!”

Belangrijk is ook dat elk ventiel ondersteund wordt. Want volgens Duijsens zijn er wel 140 verschillende soorten. Waar hij voornamelijk aandacht aan zou moeten besteden, zijn de verschillende soorten lucht. Van frisse lucht, perslucht en gebakken lucht tot ‘verstandige’ lucht. Die laatste twee zijn natuurlijk specialiteit.

Motormuis
Opvallend is trouwens dat de ‘bio-dynamische geitenwollensokkenfractie’ van Ulbe Spaans het voorstel niet ondersteunde. Dat is toch de partij van de fiets. In plaats daarvan adviseerde de GroenLinks-leider om voor 4,75 euro een fietspompje te kopen dat je overal mee naartoe kunt nemen. Maar goed, Ulbe is dan ook een motormuis.

Natuurlijk zou je ook motorbanden kunnen op pompen, maar die mogen het fietspad niet op. Een akkoordje met Ulbe zit er dus niet in. Maar laten we het luchtig houden. Die fietspompen zie ik nu wel voor me. Met partijlogo en al. En mocht de band nu te hard opgepompt worden en lek gaan, dan is er in elk geval een ‘frisse wind’ door Westland gegaan.

Bas Booister, journalist bij WOS Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>