Rijdende Rechter in Kwintsheul

15 feb

(Westland, 15 februari 2023). Het zat er in, mr. Frank Visser is in Kwintsheul gesignaleerd. Ja, ja, de (commerciële) Rijdende Rechter in Westland? Tuurlijk met vriendje Viktor. Welke schutting staat op een verkeerd erf? Waar hangen boomtakken met teveel schaduw bij de buren? En welke flatbewoners laten anderen stinkend mee roken?
Het SBS6-duo werd ‘betrapt’ achter de enige Heulse supermarkt. Daar zou mogelijk de oplossing liggen van een jarenlang conflict over schaarse openbare parkeerplaatsen. Die nog schaarser zijn geworden sinds de Jumbo-supermarkt het terrein voor de winkeldeur ‘s avonds radicaal afsluit. Met een fors schuifhek.

Taaie kluif
Vooral om te voorkomen dat omwonenden en passanten lang, soms weekenden, hun (bedrijfs)vierwielers daar parkeren en er geen ruimte over blijft voor kruideniersklanten. De winkeleigenaar zegt dat het zijn eigen grond is en verwijst naar afspraken met de gemeente. Omwonenden en bezoekers van het dorpshuis aan de overkant bestrijden die. Kortom, een taaie kluif voor mr. Frank en zijn maatje Viktor.
Op die gemeentelijke afspraken bijten juristen zich inmiddels lang en goedbetaald vast. En ondertussen gaat het hek iedere avond dicht en pas ’s morgens weer open. Het is al eens gebeurd dat boze buren hun auto demonstatief lieten insluiten. Illegaal bewaakt parkeren heet dat. Het gedoe kwam daardoor weer in de krant, ook in de politiek.

Knorrige raadsleden
Knorrige raadsleden dreven de wethouder – het zijn immers zijn afspraken – in een verbaal verdomhoekje. Maar die zei luchtig dat hij er (tijdens een bakkie) wel met de winkelier uit zou komen. Waarna hij – niet echt slim – een ambtenaar op pad stuurde.
Dat was, een beetje begrijpelijk, de eer te na voor de kruidenierskoning die minimaal op een gesprek van twee heren onder elkaar had gerekend. Logisch dus dat die deskundige pennenlikker daarna geniaal werd ingepakt met een oplossing van dat parkeerterreintje achter de super.

Sigaar uit eigen doos 
Dat bleek een sigaar uit eigen doos want die 14 parkeerplekken waren allang mee geteld in de afspraken met de gemeente. En werden nu joviaal aangeboden omdat ze – gepland voor supermarktpersoneelsleden – door hen nauwelijks werden gebruikt. Iedereen blij, vooral de ambtenaar.
Ook de verkeerswethouder die triomfantelijk de geërgerde raadspolitici meldde dat ‘Parkeergate’ was opgelost. Maar het tegendeel is inmiddels waar, de soap is nog lang niet ten einde, de omwonenden zijn nog briesender, willen voor de deur parkeren, dat het hek verdwijnt!

Wonderbaarlijk
Het is in dat licht wonderbaarlijk dat mr. Frank de partijen toch bij elkaar heeft gekregen. Op basis van enkele oude programma-afleveringen kun je uittekenen hoe het daar in Kwintsheul verder moet zijn gegaan. Woedende, soms schuimbekkende ouderen die vinden dat de parkeeroplossing veel te ver van hun keuken of kaartplek ligt.
Geregeld wordt dan op de licht arrogant rondkijkende supermarker ingezoomd, alsof hij alleen maar aan zichzelf denkt en de gemeente toch omver praat. Dankzij diplomatiek optreden van assistent Viktor gingen ze nog net niet op de vuist. Héérlijke televisie..

Onder uit de zak
Mr. Vissers uitspraak is nog onbekend, een zwijgcontractje met een boete van duizenden euro’s weerhoudt de aanwezigen van lekken. Toch is al doorgesijpeld dat de achterin het zaaltje aanwezige wethouder van rechter Frank fors van onder uit de zak heeft gekregen. Dat hij de hoofdoorzaak is van deze soapige ruzie; zich steevast jumboënd in het wethouderlijke pak laat naaien.
De bestuurder, zo wil het verhaal, glipte tijdens die keiharde uitbrander snel naar buiten maar moet Vissers pijnlijke conclusie wel hebben gehoord: ‘Dit is mijn uitspraak. En daar zult u het mee moeten doen’.
Alleen hijzelf moet de staart tussen zijn benen hebben gezien..

Rien van den Anker

 

12 gedachten over “Rijdende Rechter in Kwintsheul

    • De heulenaars zijn heel blij met hun supermarkt en zijn Koornneef dankbaar dat hij dit plan heeft gerealiseerd. Maar ze pikken het niet langer dat er veel te weinig openbare parkeerplaatsen zijn in het centrum.

  1. Het is natuurlijk pure onwil van alle partijen. Ook van de gemeente. Een blauwe zone zou de oplossing zijn maar dan moet er wel gecontroleerd worden en de gemeente heeft geen boa’s. Dáár zit het probleem.

    • Er zijn blauwe zones in Wateringen, Naaldwijk, Poeldijk, etc. De boa’s (17!) zijn er voor heel Westland. Alleen niet voor Kwintsheul? Hoef ik als Heulenaar zeker geen ozb meer te betalen?

  2. Als het goed is moet er toch een anterieure overeenkomst bestaan. En of daar staat duidelijk in wie er gelijk heeft. Of er staat niks in en dan heeft de supermarkt gelijk. Zo simpel is het.

    • Er is een anterieure overeenkomst uit 2013. Daar staat in dat er tenminste 36 openbare parkeerplaatsen moeten worden aangelegd. Dus wie heeft er gelijk?

  3. Als er over enige tijd een nieuwe supermarkt in Wateringen komt, ook nog eens aan de kant van Kwintsheul, dan kunnen alle Heulenaren daar terecht. Oh jee, die is ook van dezelfde supermarkt eigenaar!

  4. Als Koornneef meent dat hij de zaak kan opdoeken, omdat de mensen de pest aan hem hebben, maakt hij zich schuldig aan chantage. Nou dan gaat het pas echt verkeerd. Nederland is een land waar een ieder mag zeggen wat hij vindt, zonder dat er consequenties volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>