je suis rien (47)

20 aug

‘Politieke’ boot niet welkom
(Westland, 20 augustus 2016). Het Varend Corso wil toch geen ‘politieke’ boot volgend jaar laten meevaren; de partij Westland Verstandig is niet welkom, zo laat voorzitter Pleun van der Ende in het AD weten. Aanvankelijk had het corso laten weten in principe iedereen toe te laten.
Maar de missie van het corso is volgens de corsovoorzitter het promoten van het Westlandse product, inschrijving staat in principe open voor iedereen maar ‘er zijn wel criteria om de kwaliteit en de neutraliteit van het corso te waarborgen.’ Voortschrijdend inzicht heet dat dan in bestuurskringen.

Dansende fractieleden
VW-fractievoorzitter Peter Duijsens reageert glimlachend dat Westland Verstandig volgens hem ook een Westlands product is dat gepromoot moet worden. “Maar ik denk dat we dan maar met een boot inschrijven voor de kern ‘s Gravenzande. Die was er dit jaar niet. En ik kan niet uitsluiten dat alle fractieleden dansend en zingend op de schuit staan.”

Krantenkoppen
‘Opvang mogelijk niet meer nodig’, kopte deze week het AD. Dit omdat het Centraal Orgaan Asielzoekersopvang (COA) het aantal vluchtelingen ziet dalen. Daardoor vrijwel zeker minder opvangplekken voor asielzoekers nodig heeft en een geplande opvanglocatie in Wateringen heroverweegt.
Remmert Keizer van Gemeentebelang Westland, ook al tegen zo’n opvangplek toen het er nog wel veel waren, twitterde: Zelfs het COA deelt onze mening, alleen het woordje mogelijk moet er nog uit. Wel oppassen, Erdogan is ooit ook begonnen zich te bemoeien met krantenkoppen.

Pleinbomen
Twee grote Westlandse pleinen – in Naaldwijk en ‘s Gravenzande – gaan op de schop, krijgen een totaal nieuwe indeling, worden ruimer én groener. Ondanks dat laatste moeten ook de bomen eraan geloven. In het Breeje Durrep was dat te verwachten want de schaduwmakers daar zijn door zuurstofgebrek op sterven na dood. De twintig Naaldwijkse leilinden ogen nog patent, staan er ‘pas’ sinds eind jaren tachtig vorige eeuw.Hun komst leidde toen tot een fikse politieke rel, omdat er een verkeerde, te kleine soort zou zijn besteld. ‘t Is ook altijd wat, nu zijn ze weer te groot om het plein ruimte te geven.

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus, soms met serieuze ondertoon.

Een gedachte over “je suis rien (47)

  1. Pleun van de Ende zal wel van de tegenpartij zijn. Kan hij alleen beslissen wat wel en niet goed is voor het Varend Corso? Of is hij bang dat zijn partij die kosten niet goed kan dragen? Een eerlijke discussie zou hier mogelijk moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>