je suis rien (29)

16 apr

Gedegen onderzoek
(Westland, 16 april 2016). Vorige week zaterdag – voor de herbenoeming van burgemeester Van der Tak – zeiden enkele Westlandse politici al in de krant dat ze voor zouden stemmen, mogelijk daarmee de vertrouwelijkheid in de procedure schendend. Vrijwel alle betrokkenen reageerden verontwaardigd dat dat niet het geval, dat ze dat standpunt al eerder hadden (gezegd). Waarom zou je als politicus ook iets anders zeggen?
Toch vertrouwde ook voorzitter Piet Vreugdenhil van de vertrouwenscommissie het niet, hij stelde een (gedegen) onderzoek in en liet – dinsdag al – weten dat er geen aangifte wordt gedaan wegens lekken. Omdat er geen bewijs is.

Parttimer Van der Tak
Na zijn herbenoeming speechte de burgemeester: ‘Mijn agenda voor de week verandert. Op maandag in het gemeentehuis, op dinsdag treft u mij in de collegekamer en de raadzaal, op woensdag is de agenda gevuld met de samenleving.’
Ook na drie keer herlezen niet gevonden wat hij op donderdag en vrijdag gaat doen. Of is het Westlandse burgemeesterschap nu een parttime job?

Vrees
Rotterdam – The Hague Airport wil uitbreiden, Midden-Delfland vreest geluidsoverlast en luchtverontreiniging en wil meepraten. De brief met dat verzoek is inmiddels verstuurd naar het ministerie van infrastructuur en milieu.
Eerst wilde het college van B en W dat besluit nog voorleggen aan de raad, maar het vreesde dat de burgervader – per vergissing – mogelijk opnieuw zou worden weggestemd. Je weet immers maar nooit met raadsleden

‘Gezond’ dictee
Op woensdagavond 20 april wordt in de Naaldwijkse bibliotheek de tweede editie van het Groot Westlands Dictee gehouden. Geen dialect, wel veel woorden die in Westland vaak worden gebruikt. Als de jury de fouten telt, zingt en speelt Kromme Jongen Peter Kruithof.
De opbrengst gaat naar het project Voorleesvisite van de bibliotheek dat het doel heeft om de taalachterstand van kinderen van 2 tot 10 jaar te verkleinen. Aanmelden kan via rotarywestlandpolanen@gmail.com Het thema is dit keer ‘Gezond eten'; snackgroente en drankjes staan klaar.

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus, soms met serieuze ondertoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>