je suis rien (90)

1 jul

Raadszetels
(Westland, 1 juli 2017). De oude stoelen in de raadzaal ‘s Gravenzande waren deze week ‘eventjes’ in Naaldwijk. Ze werden op hun nieuwe plek langs de Verdilaan opgesteld. Of ze daar ook pasten?
In de nieuwe raadzaal komen namelijk geen nieuwe zetels voor de politici. Die dure ouwetjes konden nog wel even mee, vonden ze. Minstens een tiental raadsleden gaat nu – voor thuis – toch maar zoeken op Marktplaats.

Draaien
Mogelijk krijgen de zwartlederen zitmeubelen nog wel een extra onderhoudsbeurt want ze zijn niet allemaal meer z.g.a.n. De gemeenteraad is immers een afspiegeling van de bevolking: dus heb je dunne en dikke raadsleden. Ook zijn er veel raadsleden en wethouders die, niet alleen politiek, maar zitten te draaien. Soms naar links, soms naar rechts. Daar kunnen zelfs dure stoelen niet tegen.

Gemeenschap
Uit loslippige bron is duidelijk geworden dat het nieuwe Westlandse politiek-ambtelijke onderkomen Het Huis van de Gemeenschap gaat heten. Op synoniemen.net staat bij ‘gemeenschap’ onder meer gemeente, samenleving en maatschappij. Maar ook bijslaap, coïtus en seksuele omgang.
Er zijn nu ook geruchten dat de nieuwe vergaderkamer van burgemeester en wethouders de ‘Van der Takzaal’ wordt. Met die tweede betekenis krijgt ‘de Sjaak zijn’ ineens een geheel andere wending.

Fins Nergmans
Poeldijker Koos Verbeek, die van de Bartholomeuskerk, feliciteerde twitterend de nieuwe Westlandse gemeente griffier Fins Nergmans. VVD-politica en gefluisterd lijsttrekker Elly van der Wilk corrigeerde digitaal, verdacht juffiaans: ‘Bijna goed: Funs Bergmans. :-)
Navraag leert dat het Simplistisch Verbond – dat van Van Kooten en De Bie – Fins Nergmans veel beter vindt. En mooier ook. Die Nergmans houden we er dus gewoon in. Nu nog zoeken naar een ‘simplistische’ burgemeester Hans van der Vaart. Dan kan Piet Vreugdenhil zo de rol van wethouder Hekking overnemen.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>