je suis rien (83)

13 mei

Politiek & Pils
(Westland, 13 mei 2017). Op 22 mei vanaf 20 uur houdt VVD Westland een feestje, een politiek event heet dat nu. Glittergast: het nieuwe Westlandse Tweede Kamerlid Arne Weverling. Locatie: De Westlandse Druif in Monster. Eventnaam: ‘Politiek & pils’.
Heel, heel vroeger waren de liberalen nog zo ondernemend om daar ook ‘Poen’ achter te zetten. Twee mogelijkheden. Een inmiddels sterk ontwikkeld schaamtegevoel? Of een nieuw reclamebureau? Zou er trouwens ook nog een dixielandbandje komen spelen?

Langs de lijn
Westlands burgemeester Sjaak van der Tak was vorige week sportverslaggever bij de 3000ste uitzending van WOS Sport. Door de WOS werd hij – volgens het WC Eend-principe – alom geprezen. Na enig terugluisteren, de radiocollega’s hebben gelijk. Sjaak doet het ‘langs de lijn’ beter dan ‘in de ring’ in ‘s Gravenzande.

Theo (1)
Aan het begin van de crisis riepen alle financiële deskundigen dat gemeenten het best hun gronden konden afwaarderen. Toenmalig verantwoordelijk financiën-wethouder Theo Duijvestijn (CDA), ongeveer de personificatie van degelijkheid, hield de op dat terrein in meerderheid ondeskundige raadsleden en journalisten stoïcijns voor dat niet te doen. Hoongelach liet de muren van de raadszaal trillen.

Theo (2)
Duijvestijn achtte het, kort door de bocht, beter om met een lage rentestand gewoon rente te betalen en af te wachten tot de grondprijzen weer omhoog gaan. In ieder geval wilde hij niet paniekerig en radicaal met cijfers gaan ‘klooien’, zoals Apeldoorn deed. Wat daar bijna tot een soort faillissement leidde.
Deze week bleek dat de aantrekkende economie en de herstellende woningbouw ervoor zorgen dat de gemeenteschuld met 36 miljoen daalt naar 337 miljoen. Dat komt mede omdat er meer gronden zijn verkocht, ook tegen een hogere prijs dan verwacht.
Heeft de huidige, politiek bungelende, geldwethouder Ouwendijk (VVD) eindelijk iets leuks te vertellen, komt het van een ander..

Integriteit
Wij zetten onze integriteit voorop, ook als dat ons een wethouderspost kost”. Vier keer raden wie dit heeft geschreven? CDA? GBW? VVD? PvdA? Antwoord, de laatste in een bericht waarin de partij zegt uit het bestuurscollege te stappen.
In politiek Westland zou alleen wethouder Mohamed el Mokaddem zo’n ‘geniale’ zin kunnen bedenken. Maar ja, die vertrekt. Misschien wel daarom.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

4 gedachten over “je suis rien (83)

  1. Ik dacht echt dat Rien van den Anker voor het eerst eens aardig ging doen tegen CDA-wethouder Duijvestijn. Dat gebeurde ook, maar als aanloopje naar een kwink richting Ouwendijk. Die heet, zo las ik op twitter, inmiddels bungelwethouder. Een nieuw woord voor Van Dale?

  2. Beetje creatief boekhouden, maar net hoe je het nieuws brengt. Greenery maakte ooit begroting sluitend door verkoop panden.

  3. Wie echt wil zien hoe politici met elkaar omgaan moet maar naar de afscheidsreceptie van wethouder El Mokaddem gaan. Vooral goed opletten hoe Groenlinks en PvdA met elkaar staan te praten.

  4. Het afscheidsfeestje van Arne Weverling is al weer enige tijd achter de rug. Wat mij – en ik denk ook anderen – betreft wordt zijn vertrek niet diep betreurd. Immers, er is een herinnering aan een wethouder met een wel zeer gebrekkige dossierkennis. En als hij daarop, over het algemeen door oppositie en/of insprekers, op werd aangesproken reageerde hij met jij-bakken dan wel met pissig worden. Is dat waarom de landelijke VVD hem heeft binnengehaald? De tijd zal het leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>