je suis rien (79)

15 apr

Niet dus (1)
(Westland, 15 april 2017). Westland Verstandig-leider Peter Duijsens wil publiekelijke excuses van burgemeester Sjaak van der Tak na de discussies over mogelijk verkeerd gebruik van het fractiebudget. De raadsaccountant had ‘onduidelijke’ horecabonnetjes gevonden en daar (verkeerde indruk wekkende) opmerkingen over gemaakt. Later heette dat ‘een ongelukkige formulering’, waarna de kou tussen beide politici voor wat betreft dit onderwerp uit de lucht leek. Niet dus.

Niet dus (2)
De burgemeester bleek roomser dan de paus, vond eigenlijk dat het geld moest worden terugbetaald. ‘Over integriteit en onkreukbaarheid mag in de politiek geen twijfel bestaan’, zei hij steil.
Afgelopen week bood de raadsaccountant wel zijn excuses aan voor de ten onrechte ontstane verwarring. Daarom wil Duijsens nu ook dat de burgervader verontschuldigingen aanbiedt. Omdat hij en zijn partij, zo meent de oppositieman, moedwillig beschadigd zijn. Er zijn nu al Westlanders die weten wat Sjaaks antwoord is: Niet dus.

Super Kwintsheul
VVD Westland vindt het vreselijk dat er na 5 jaar nog steeds geen supermarkt in Kwintsheul is. Menselijk én sociaal klinkt het uit liberale mond: de bewoners verdienen zo’n voorziening. Maar de eigenaar van een nieuw gebouwd Heuls pand kan geen huurder vinden die dat een rendabele super-locatie vindt. En die verhuurder kan het weten, want Edward Koornneef runt zelf supermarkten. Anders was hij er natuurlijk zelf wel gaan zitten.

Vrijwilligers
De lokale ondernemerspartij heeft nu de oplossing gevonden: vrijwilligers, ook mensen met een beperking, als vakkenvullers en kaassnijders inzetten. Dat is onder meer gedaan in Woensdrecht en Herwen. Samen met buurtbewoners, verenigingen en zorginstellingen. Scheelt een vracht aan (personeels)kosten. Goud idee voor Kwintsheul. Ook voor Koornneef. Die denkt natuurlijk al aan Naaldwijk en Wateringen?

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

2 gedachten over “je suis rien (79)

  1. Tussen die twee Chinese Panda’s in Rhenen gaat het beter dan tussen de Westlandse Sjaak en Peter. Gek, want de Westlandse gemeenteraad is toch ook een beetje een dierenpark. Met opvallend veel kuddedieren en papegaaien. Er zijn ook weinig uilen.

  2. De kruidenierssoap in Kwintsheul blijft maar doorgaan. Het zal wel goed bedoeld zijn van de VVD maar het heeft ook iets bedenkelijks. Er is toch ook tijdelijk een Turkse super geweest? Zou die man niet meer willen? Dan wel in een ander gebouw, want die man kan de huur bij Koorrneef natuurlijk niet betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>