je suis rien (76)

25 mrt

Dopo’s
(Westland 25 maart 2017). Het exit-activisme is nu ook op plaatselijk, lees, dorpsniveau doorgedrongen. Zes Wateringse raadsleden van vier verschillende partijen sloegen de handen ineen om een plan voor ‘hun’ dorp los te peuteren bij het Westlandse college. De dopo’s – dorpspolitici – van CDA, D66, CU/SGP en PvdA vroegen burgemeester en wethouders om een integrale visie over Wateringen. Wel gek, want dat vraag je toch alleen aan de twee Wateringse wethouders? Die wonen daar!

Bende van Zes
Het idee van deze ‘Bende van Zes’ is ontstaan tijdens het carpoolen (!) naar de raadsvergaderingen in ‘s Gravenzande. Da’s soms passen en meten, zeker als ze met de Fiat 500 gaan. ‘Schuif ‘es een beetje op, Van Ooijen!’. Soms zit Borggreve bij hem op schoot.
Normaal wassen raadsleden elkaar in de politieke arena verbaal de oren maar dat is natuurlijk allemaal spel. Op weg naar de vergaderingen stappen deze zes Wateringers gewoon samen gezellig in de auto. Om te praten over ‘hun’ dorp. Ze parkeren wel iets verderop, zodat het lijkt of ze apart komen.

Wexit Light
Hun actie ‘Wexit Light’ viel slecht bij andere partijen. Werd gezien als een soort regionaal landverraad. Gemeentebelang Westland noemde het schandalig dat coalitiepartners CDA en PvdA dit deden. De partij noemde het ‘een forse deuk in de samenwerking’. GroenLinks sprak spottend van de ‘Fractie Wateringen’. Leuke ontdekking, links en toch humoristisch!

Wateringen telt
Ondertussen hebben de dappere Wateringers hun collegevragen ingetrokken. Teruggefloten door hun zich rotgeschrokken politieke bobo-bazen. De uitleg is wonderbaarlijk. De wethouders hebben de problematiek al goed in beeld en er wordt volop gekeken naar een oplossing. Het zou daarom niet nodig zijn nu een antwoord te krijgen. Wonderbaarlijke zinnen, gelden bijna voor alle collegevragen.
Plannen van een groep gedreven Wateringers om langs de Veilingroute een bord met ‘Wateringen telt’ te plaatsen, zijn inmiddels in de kast gestopt. Dat geldt ook voor de borrelafspraak van Lierse raadsleden. Over Lexit. Soms lijkt Westland net Europa.

De rubriek ‘je suis rien’ is boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

4 gedachten over “je suis rien (76)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>