je suis rien (60)

19 nov

Wie de grootste heeft
(Westland, 19 november 2016). In het AD zegt Peter Duijsens (Westland Verstandig) over de (deze week aangenomen) motie die hem en zijn fractie buitenspel moet zetten: ‘Ik denk overigens dat die niet van (CDA-fractievoorzitter) Vreugdenhil, maar van (burgemeester) Van Van der Tak is’. De eerste liet daarop weten dat hij de motie had opgesteld. Gewoon een verbaal welles-nietes gedoe tussen mannen die politiek strijden om ‘wie de grootste heeft’.

Klinklare onzin
Maar Sjaak van der Tak twittert dan – letterlijk en ongevraagd – naar de AD-verslaggever: ‘@BartLelieveld Zit fout in artikel Boycot ‘mening Duijsens’ dat motie komt van Van der Tak, heeft Vreugdenhil weerlegd, is klinklare onzin’. Qua tekens was er nog wel ruimte voor derde k (in klinkklaar). Kan gebeuren, ik tikt ook wel eens een foutje.

Letterlijk citeren
Nog afgezien van de krampachtige formulering die insinueert dat de verslaggever iets fouts heeft gedaan bij het letterlijk citeren van een politicus, blijft het bijzonder dat een gerespecteerd bestuurder zo reageert. Ook onbegrijpelijk.
‘Stand above the parties’ zeggen dan zijn vakbroeders in Engeland, de Duitsers noemen zoiets Kleinbürgerlichen Verhalten’ en de Fransen hebben daar een mooie uitdrukking voor: Qui s’excuse, s’accuse.

VVD-programma lezen
GBW-wethouder annex kandidaat Tweede Kamerlid Arne Weverling gaat in december niet mee met een handelsmissie naar Japan, omdat ‘er vanuit het Westlandse bedrijfsleven op dit moment (in de drukke maand december) zeer weinig belangstelling is.’
Maar die datum stond toch ook op de uitnodiging! En december is toch altijd al een drukke maand voor het Westlandse bedrijfsleven! Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de bijna ex-wethouder gewoon niet meegaat omdat hij het VVD-partijprogramma wel eens wil lezen.

Heerlijk hautain
Ferry Monsma, directeur klantenservice bij Caiway beantwoordt kort een boze brief van Westland Verstandig. Daarin betreurt hij dat klanten last hebben gehad van emailproblemen, dat er eerst een geste is gedaan en later compensatie is gegeven. Hij besluit heerlijk hautain: ‘Wij bedanken u voor het delen van uw gedachten en gaan ervan uit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.’
In het Westlandse gemeentehuis circuleert het gerucht dat Monsma daar gaat werken. Als chef beantwoorden raadsvragen Westland Verstanding. Fulltime.

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus, soms met serieuze ondertoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>