je suis rien (57)

29 okt

Niet naar Australië
(Westland, 29 oktober 2016). Burgemeester Sjaak van der Tak gaat niet mee met koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar Australië. Dat heeft te maken met de ‘rommel’ na de schorsing van griffier Nico Broekema. Dinsdag was er een geheime raadsvergadering over de te volgen procedure. Nu vindt Van der Tak het beter om niet af te reizen. Niet uitgesloten moet worden dat menigeen dan ‘Schadefreude’ denkt.

Vliegkosten
Van der Tak gaat nog proberen de vliegkosten bij de annuleringsverzekering te verhalen, maar heeft daar zelf een hard hoofd in. Een duur grapje dus. Voor de gemeente.
Hij zou zich  ‘Down Under’ aansluiten bij een handelsdelegatie met minister Kamp (Economische zaken) en minister Ploumen (Buitenlandse Handel en ontwikkelingssamenwerking). De burgemeester wordt ambtelijk vervangen, heet dat dan officieel. Zal die ambtenaar (wel) leuk vinden.

Geheim openbaar
Omdat er tegenwoordig zoveel besloten wordt vergaderd is het voor raadsleden soms moeilijk om de lijn tussen openbaar en geheim te vinden. PvdA-raadslid Nico de Gier liet zich openbaar ontvallen ‘juist nu we een nieuwe griffier moeten gaan werven’. Dan blijkt ‘heimelijk’ besproken te zijn dat er al druk gezocht wordt naar een interim opvolger van de griffier. En dat het voor de meeste raadsleden overduidelijk is dat griffier Broekema niet meer terug keert.

Caiway-compensatie
Aanbieders van telefonie, televisie en internet moeten vanaf juli 2017 bij storingen financiële compensatie geven, heeft minister Kamp – vlak voor zijn vertrek naar Australië – besloten. De verplichte compensatie gaat in als een storing langer dan twaalf uur duurt. Tussen 12 en 24 uur is de compensatie één dertigste deel van de maandelijkse abonnementskosten en die loopt dan per dag verder op. Bij de Caiway zijn ze zich rot geschrokken, de wekenlange storing was ‘ineens’ voorbij.

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus, soms met serieuze ondertoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>