je suis rien (51)

17 sep

Dubbelrol
(Westland, 17 september 2016). Burgemeester Sjaak van der Tak gaat aangifte doen tegen de fractieleden van Westland Verstandig vanwege het schenden van de geheimhoudingsplicht. Dit omdat zij – in zijn ogen geheime – stukken op hun partijwebsite hebben gezet.
Heel excentriek was de dubbelrol van de burgemeester, die enerzijds als burgemeester de raad dit voorstel voorlegde en anderzijds de vergadering als voorzitter van de gemeenteraad leidde. Bizar was dat geen enkel raadslid hem over deze Janusrol aansprak. Onwetendheid of angst streden daarbij om voorrang. Allebei even erg.

Half octaaf
Normaal gesproken geeft de burgemeester bij de behandeling van zaken uit zijn eigen portefeuille (zoals bijvoorbeeld openbare orde en veiligheid – het steun vragen om aangifte bij de politie te doen valt daar ongetwijfeld onder) de voorzittershamer tijdelijk over aan een plaatsvervanger. Dit om functionele verstrengeling te voorkomen.
Nu gaf hij voor de goede verstaander slechts met zijn gesproken toonhoogte aan in welke functie hij sprak. Uithalen naar ‘boosdoener’ Duijsens klonk een half octaaf hoger. Deskundigen hadden verwacht dat hij als voorzitter Sjaak het woord zou geven aan burgemeester Sjaak. Gebeurde niet.

Zondeloos
Het voorstel tot aangifte doen kreeg ruime steun tijdens de extra gemeenteraadsvergadering gisteren. Dat is boeiend omdat het tweede deel de burgemeester in principe ook oproept om vrijwel alle raadsleden te laten onderzoeken door justitie.
Duijsens (WV) steekt zijn handen in het vuur voor zijn collega’s. Heel collegiaal zeiden zowel Dave van der Meer (LPF) als Leen Snijders (CU/SGP) geen enkel bezwaar tegen verhoren te hebben. Mijn hoofdredacteur waarschuwde me altijd voor dit soort zondeloze politici. En het wordt lachen als partijgenoten wel blijken te hebben gelekt!

WOW
De nieuwe naam voor de Greenport Horti Campus in Naaldwijk is World of Westland, maar die naam gaat niet breed gebruikt worden. Het wordt alleen de afkorting WOW. Een naam met de naam Westland er in trekt namelijk weinig betalende participanten van buiten de Glazen Stad. Vanaf volgend schooljaar moeten de eerste leerlingen er lessen gaan volgen. Er komt nu ook een nieuwe bushalte. We horen het die metalen haltemevrouwenstem al zeggen: ‘Volgende stop. Wowww!!! Vergeet niet uit te checken.’

Groene Calais-muur
Bij het vluchtelingenkamp Jungle in Calais komt een dubbele betonnen muur om vrachtwagens die per ferry naar Engeland willen gaan, vrij baan te geven. Zodat vluchtelingen niet op de trucks kunnen springen. Eén kilometer lang, vier meter hoog, ruim 2,25 miljoen euro. Volgens het plan moeten er planten en bloemen op de muur gaan groeien, echt een unieke kans voor Westland Marketing.

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus, soms met serieuze ondertoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>