je suis rien (48)

27 aug

Schennis der eerbaarheid
(Westland, 27 augustus 2016). Op donderdag 25 augustus om 21.25 uur twittert de Politie Naaldwijk dat ‘er 2 twintigers uit Poeldijk (zijn) aangehouden voor schennis der eerbaarheid op de speelweide van het Prinsenbos’. Een dag later meldt het huis-aan-huisblad Groot Westland digitaal dat het gaat om twee jongemannen die hun geslachtsdeel ter plekke lieten zien. De twitterende politie spreekt volgens GW over ‘twee heren’.
Even later berichtte de WOS-site dat een 33-jarige Poeldijker om 19.15 uur de liefde bedreef met zijn vriendin. Om de daadkracht te onderstrepen staat er: ‘De agenten kwamen in actie, omdat dat niet in het openbaar mag.’ En om de journalistieke degelijkheid aan te geven zette de redactie er een luchtfoto van het plaats delict bij.

Niets om het lijf
Op www.westlanders.nu stond het bericht zakelijk. Ook kort, want ineens was het verdwenen, al bleef de Google-zoekmachine het verwijzend nog wel vermelden. De website vond bij navraag dat het bericht te weinig nieuwswaarde had. En ook ‘niets om het lijf had’.
Het AD meldde simpelweg dat het om twee mensen ging die wel héél intiem waren en dus een boete voor seks kregen. In het midden latend of het nu om m/v, m/m of eventueel v/v ging.

Neuken
Op 21 januari 1974 – de tijden van de seksuele revolutie – was er nog een nationale rel toen Vara-presentator Joop van Tijn als eerste op de Nederlandse televisie hardop het woord ‘neuken’ uitsprak. In een wereld waarin ‘fuck’ een niet meer te vermijden woord is mag je inmiddels bij zo’n bericht toch gewoon dat woord verwachten, of minstens hét doen. Bovendien, wie op synoniemen.net dat angstaanjagende n-woord intikt krijgt bijna veertig vrolijke alternatieven, van beminnen, vrijen en seksen tot wippen, dreutelen en vozen. Standjes genoeg.

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus, soms met serieuze ondertoon.

2 gedachten over “je suis rien (48)

  1. Bij een tweet over ‘schennis der eerbaarheid’ kan iedereen zijn/haar fantasie de vrije loop laten. Dat zou op zich om de meest uiteenlopende situaties kunnen gaan. Wat was er dan precies aan de hand in het Prinsenbos? Omdat wij wat meer helderheid verlangden, hebben wij ons tot de afdeling persvoorlichting van de Eenheid Den Haag van de politie gewend. Ons bericht is gebaseerd op de correspondentie met die persvoorlichting.

  2. Ook je blote billen aan een agent tonen heet tegenwoordig schennis der eerbaarheid. De verwarring is natuurlijk ontstaan nadat de politie in 140 tekens daarvan melding maakt. Schennis der eerbaarheid zijn al 27 tekens. Is ook truttig en onduidelijk. Zeg gewoon kort wat er is gebeurd of zeg niks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>