je suis rien (43)

23 jul

Stiekeme sloop
(Westland, 23 juli 2016). ‘Het is ons streven het moment van sloop van het huidige gemeentekantoor Naaldwijk zo veel mogelijk te laten aansluiten op de ingebruikname van de nieuwe huisvesting,’ meldt het bestuurscollege.
Sloop? Gemeentekantoor Naaldwijk?
Het gonsde onder politici en ambtenaren, maar er werd eveneens druk en creatief gespeculeerd over een nieuw gebruik van het gebouw. Ook burgers mochten met ideeën komen. Over sloop was formeel in ieder geval niets bekend.
Dus vertel je het als transparant gemeentebestuur gewoon in de voorlaatste zin van raadsvragen, stiekem en verstopt. In de hoop dat iedereen er in de vakantietijd overheen leest. Het kan natuurlijk ook zijn dat de schrijvende ambtenaar gewoon dacht dat iedereen al wist van de sloop. Maar dat zegt dan weer veel over de interne communicatie op het gemeentehuis.

Drieluik
Westland verstandig wist in ieder geval van niks, nog sterker, is nog steeds tegen de komst van twee nieuwe gemeentehuizen (!). En maakt zich nu zorgen over historische stukken in het ‘s Gravenzandse gemeentekantoor, dat dicht gaat.

160722 s Gravenzande  drieluik Het laatste oordeel a
Foto PR

Het gaat om een zestiende eeuws drieluik ‘Het Laatste Oordeel’ (zie foto), aquarellen van Aart Schouman en een glas-in-loodraam, dat ‘s Gravenzandse burgers in 1923 aan de gemeente schonken. Het college zal ongetwijfeld op de WV-raadsvragen antwoorden dat twee nieuwe raadhuizen genoeg (muur)ruimte hebben.

Ulbes eitje
Neo liberale graai gekte. Wie doet er wat aan’, twitterde Ulbe Spaans, politiek leider van Progressief Westland, deze week. Hij reageerde op een tweetend SP-Kamerlid waarin stond dat een Friese zorgbestuurder/commissaris vorig jaar €34.650 betaald kreeg. Voor een voorzittersbaantje van een halve dag per week. Punt uit, Ulbe zijn twittereitje kwijt, de wereld in verwarring. Je mag hopen dat hij niet zo diepgravend als gemeenteraadslid werkt.

Bekenden
De ‘boef’ blijkt Jan Ploeg, lokaal Fries CDA-politicus. De vier ‘gewone’ commissarissen bij zorgverzekeraar De Friesland ontvangen elk ‘slechts’ 23.100 euro. Twee zijn overigens politieke vrienden van Ulbe: Marjanne Sint en Flip Buurmeijer. De eerste was ooit PvdA-voorzitter, de tweede jarenlang PvdA-Tweede Kamerlid.
‘Naast christendemocratische ook socialistische graaigekte. Ik kan dat mijn linkse kiezers niet uitleggen’, was een betere tweet geweest. Nog ver binnen de 140 tekens; zelfs ‘sorry’ had ik er nog bij gekund.

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus, soms met serieuze ondertoon.

2 gedachten over “je suis rien (43)

  1. Er rennen talloze communicatiemensen in het gemeentekantoor Naaldwijk rond, je vraagt je af waar ze het allemaal zo druk mee hebben. En qua communicatie gaat het steeds maar mis. Of ze informeren eerst de media en dan pas de raadsleden. En nu weer met het verstopte sloopbericht van het Naaldwijkse gemeentehuis. Eerst dacht ik nog dat er een ‘beleid’ van een wethouder achter zit, maar steeds vaker denk ik dat het gewoon chaotisch langs elkaar heen werken is. Ik weet ook niet wat erger is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>