je suis rien (39)

25 jun

War on Alcohol (1)
(Westland, 25 juni 2016). Heel vroeger waren veel idealistische socialisten van ‘de Blauwe Knoop’. Alcoholvrij tot op het bot, soms fanatieker dan menig moderne veganist. Links raadslid Nico de Gier komt niet uit zo’n nest, is Westlander, dronk al heel vroeg, drinkt nog steeds, niet alleen melk. Namens Progressief Westland – waarin PvdA en Groenlinks – is hij een Westlandse ‘War on Alcohol’ begonnen.
Zijn eigen jeugdzonden verdedigt hij: ‘Wij wisten toen niet dat al jong veel alcohol drinken ook hersenschade kon opleveren.’ Hij weet inmiddels dat jongeren dat niet zijn sterkste argument vinden. Als voorbeeld alcoholvrij bier drinken helpt misschien meer.

War on Alcohol (2)
De Gier vindt dat de gemeente Westland te weinig doet ‘om onze jongeren tegen de negatieve gevolgen van alcohol te beschermen.’ Met voorlichting (alleen via de WOS!) en op evenementen (vanuit kraampjes!) kom je er niet, meent hij.
Ideeën? Ouders die thuis kinderen te veel laten drinken, voor de rechter brengen. Voorlichting in basisschoolgroepen 8 inclusief ouderavond. Ook in de tweede klas van de middelbare scholen, met cursussen alcoholvrije cocktails mixen. Zelf denken we meer aan foto’s op bierflesjes van kotsende comazuipers? Of de Blauwe Knoop weer oprichten?

Afschieten
Wereldnieuws in de Wateringse paprikakas van kweker Thimo Marrewijk; hij heeft overlast van huismussen. Hij vraagt nu omwonenden vogelvoedsel rond hun huizen te strooien zodat de vliegende lastpakken daar hun maagje mee vullen.
Marrewijk mag de mussen niet vangen want ze zijn een beschermde diersoort. Volgens hem mag je ze wettelijk wel afschieten. Probleem, vanwege overlastgevende mussen krijg je geen wapen. Een Amerikaanse Republikein begrijpt daar helemaal niks van.

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus, soms met serieuze ondertoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>