je suis rien (38)

18 jun

Openbare toiletten
(Westland, 18 juni 2016). Westland krijgt, zowel in Naaldwijk als Gravenzande, vernieuwde en bruisende pleinen. De kernen van de twee kernen worden groen en gezellig. De weekmarkten blijven. Er is wel één immens probleem: openbare toiletten? Niemand wil zo’n stinkende drekplek en een rij (meestal) mannen met hoge nood voor de deur.
Met locatiesuggesties maak je veelal geen vrienden. Misschien op het Naaldwijkse Wilhelminaplein een extra deur bij projectontwikkelaar Bou(t)huisen? En ook zoiets op het ‘s Gravenzandse Marktplein bij het tweede Burgerhuis van Westland Verstandig? Kun je echt eens lekker zeiken!

Central Park
Nog maar enkele weken terug pleitte Progressief Westland ervoor om op de plek van het huidige Naaldwijkse raadhuis een ‘Central Park’ aan te leggen, een groene long tegenover het nieuwe gemeentehuis. Er was toen al vrees dat Westland Verstandig zou gaan vragen om aan de overkant van de Verdilaan géén nieuw stadhuis bouwen en daar een mooi stadspark aan te leggen. Da’s niet gebeurd maar de VVD Westland heeft nu wel het bestuurscollege bevraagd, heel toevallig ook over die ‘oude raadhuisplaats’.

Central Park Theater
Dan het college vragen of het een visie heeft over die vrijkomende ruimte, klinkt wel intelligent maar ook ‘een beetje dom’ als je zelf in dat college bent vertegenwoordigd. Je kunt ook gewoon even je eigen VVD-wethouder bellen.
Gelukkig heeft de liberale fractie wel een eigen idee: maak van de ruimte een openluchttheater of evenemententerrein. Een beetje meedenkende burger denkt dan: Voeg beide plannen in elkaar. Een Central Park Theater?

De rubriek ‘je suis rien’ is een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje dus, soms met serieuze ondertoon.

Een gedachte over “je suis rien (38)

  1. Openbare toiletten in een Central Park is een goed alternatief. Dan kunnen toekomstige zeikers van de overkant daar ook gebruik van maken. Tegelijk kan men van achter het bureau in het Glazen Huis milieuovertredingen waarnemen. Indien nodig kan Sjaak van der Tak af en toe zelf dweil en bezem ter hand te nemen. Of is het voor heren in hoge nood te ver lopen vanaf het Wilhelminaplein?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>