je suis rien

6 mei

(Westland, 6 mei 2023, nr. 389). Deze week is het kassengebied verrijkt met het begrip Westland Safari. Een beetje verwarrend want dat woord roept natuurlijk vooral beelden op van een avontuurlijke, tropische tocht langs leeuwen, olifanten en wildebeesten.
Nu zijn er hier van die laatste soort wel wat (menselijke) familieleden te vinden, zijn er misschien nog wel een paar loslopende stokstaartjes en een enkele flamingo aanwezig maar het enige gevaarlijke bij die Westland Safari is dat je oog in oog komt te staan met 5000 hommels. Ook wel bijzonder!

Zeker voor ‘buitenlanders’ |
Maar het is wel een leuk agro-toeristisch initiatief om met een bejaarde bus een paar uur door de  Glazen Stad te hobbelen. Om daar op tuinbouwgebied leuke, soms nog onbekende dingen te zien en te beleven. Zeker voor ‘buitenlanders’ die in de buurt kamperen. Er was op de openingsrit toch zomaar een familie uit Spakenburg afgekomen maar misschien zegt dat meer over hun spannende leven daar.
De organisatie had ook de gemeenteraad via de griffie aangespoord om het toeristische uitje zelf eens mee te beleven. Goed bedoeld, maar niet echt over nagedacht om dat tijdens de meivakantie te doen. Dan wil je, als het even kan, collega-politici toch liever mijden. Of ga je liever naar een echte safari.

Zingende VVD-zusjes
Toch waren er nog wel wat raadsleden die dat buitenkansje niet aan zich voorbij lieten gaan. Het CDA. nog steeds familiepartij bij uitstek, was zelfs aanwezig met drie generaties: Jong, middelbaar en senior. Te weten, de raadsleden Janice de Jong, Jaco Eeltink en Cor van der Mark.
Ook de twee Zingende Zusjes van de VVD, Suzanne van Erven en Bianca van Dijk, waren voor hun partij van de partij. Onaangekondigd maar wel onvermijdelijk aanwezig was ook weer het liberale steunraadslid Roel Batelaan. Maar dat kan geen reden zijn geweest dat anderen er niet waren.

Van de drank
Morgen, zondag 7 mei, wordt in Naaldwijk de La Trappe Biertocht gehouden. Vijf horecabedrijven, zelfs voor behoorlijke innemers op korte loopafstand van elkaar, bieden dan de mogelijkheid om wandelend te genieten van trappistenbieren met bijpassende hapjes.
Per deelnemer wordt anderhalve euro gedoneerd aan een goed doel. Dat is een door studenten gedreven vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor eenzame ouderen en kinderen of jongeren in armoede. Om ze, zo mag je hopen, van de drank af of weg te houden.

Ook geconstateerd
Toegegeven, als Westland Verstandig-leider Peter Duijsens  zich ergens voor inzet, dan houdt hij niet op. De in zijn ogen wel erg lang durende afsluiting van de Rijnvaartweg in ‘s Gravenzande is zo’n voorbeeld. Verkeerswethouder Pieter Varekamp (VVD) heeft bijna een dagtaak om hem van het politieke lijf te houden.
Deze week zijn er weer raadsvragen en daarin vraagt de WV’er zich af of er (hele) dagen zijn dat er niet aan die weg wordt gewerkt. Een bijzondere vraag omdat hij zelf concludeert: ‘Onze fractie heeft dat zelf ook geconstateerd’.

Zelf geconstateerd
Op het gemeentehuis kennen ze inmiddels beide pappenheimers wel een beetje. Er worden nu al ambtelijke weddenschappen afgesloten welke van hun aangedragen antwoorden de wethouder nu weer gaat kiezen.
A: Ik ga het onderzoeken, u hoort binnenkort van me. B: Het klopt maar de werkers hadden toevallig net een vrije dag. Of C: het klopt niet en dat heb ik het zelf geconstateerd.
En zo zijn Petertje en Pietertje weer even van de straat, sorry, van de weg.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>