je suis rien (248)

25 jul

(Westland, 25 juli 2020). Peter Duijsens van de oppositiepartij Westland Verstandig stelt geregeld schriftelijke vragen aan het Westlandse bestuurscollege. Geregeld is een understatement, er zijn zelfs Westlanders die denken dat hij het woord ‘tsunami’ heeft uitgevonden.
In zijn ‘vragenregen’ begint hij steevast zijn epistels met: “Omwonenden of inwoners hebben gemeld dat…’ Waarna veelal de klacht in brede vraagvorm wordt gesteld.
Soms zijn de wethouders het beu, geven ze een nietszeggend antwoord of sturen ze de vragensteller van een kastje naar een muur. Dat vindt Peter niet erg, want die stuurt gewoon weer twee nieuwe vragen. Of drie.

Buitenbeter-app
Nadat hij onlangs opmerkingen maakte over scheve verkeersborden en open prullenbakken kreeg hij te horen dat het beter is om die te melden via de gemeentelijke Buitenbeter-app. ‘Dan worden de meldingen geregistreerd en sneller opgepakt’, werd er ironisch aan toegevoegd..
Maar ook in zo’n geval is Peter niet voor één gat te vangen. Dat had hij natuurlijk allang enkele keren gedaan, en dan werd er geen actie ondernomen. Er zijn nu vast nieuwe vragen in de maak waarom die app niet beter werkt. Wedden! 

Eerzame raadsleden
Soms is het belangrijk, én leuk, om oude politieke stukken te bewaren. Gemeentebelang Westland vond een 5 jaar oude, wel ingediende maar niet aangenomen, motie waarin de politiek zich uitspreekt tegen de verkoop van de Wateringse Hofboerderij. GBW-raadslid André van den Berg ontdekte dat onder die motie de handtekeningen staan van Piet Vreugdenhil (CDA) en Ben van der Stee (LPF. Toen nog eerzame raadsleden, inmiddels tot hogere orde geroepen wethouders.

Duidelijk
Niet alleen hebben ze een andere functie gekregen maar ook een andere mening, want onlangs bleek uit officiële stukken duidelijk dat het college, mét Piet en Ben, de optie van verkoop van de Hofboerderij toch open houdt. Met de voorwaarde dat de maatschappelijke functie behouden blijft. Politiek slim, want dan ben je van de kostbare onderhoudskosten van zo’n monumentaal pand af. En blijft de huidige functie bestaan.

Draaikonterij
André was natuurlijk wel nieuwsgierig hoe die twee wethouders hun draaikonterij zouden ‘vertalen’. In vijf dagen kwam het antwoord, Peter Duijsens moet vaak langer wachten.
Wel in 699 woorden! Met aan het eind een knullige uitleg over een onjuiste zin die wel was ontdekt maar niet (tijdig!) gecorrigeerd. Grote kans dat Peter daar vragen over gaat stellen.

Giftig
Buurtdorp Hoek van Holland blijft maar die buitenwijk van de grote haven Rotterdam waar op de Coolsingel met enig dédain over die Stek aan Zee wordt gesproken. Hoekenezen zijn overigens wel trots, maar worden giftig als je zegt dat ze eigenlijk bij ‘s- Gravenzande horen. Westlands zijn dus.
De badplaats die tegenwoordig, toegegeven, bijna exotisch tropische strandrestaurants heeft, krijgt nu een nieuw logo. Een beeldmerk dat de identiteit van het dorp verbeeldt. Gemaakt in opdracht van de gemeente Rotterdam. En dorp met een beetje karakter had dat natuurlijk zelf gedaan.

Hoekse haak
En zo is de Hoekse haak ontstaan. Die je als je die 45 graden draait, ongeveer uit gaat zien als een hart. Je moet dat er wel bij zeggen, een hoekig hart, anders zie je het niet. De twee H’s aan beide kanten hebben wel iets van een boorplatform, maar gelukkig staat er Hoek van Holland onder.
Met daaronder de zin: Rotterdam. Make It Happen. Volkomen overbodig, nog lelijk ook, maar ja, wie betaalt bepaalt.

200725 HvH logo.jprg

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

 

4 gedachten over “je suis rien (248)

  1. Iedereen maakt fouten, ook wethouder Vreugdenhil. Maar wel of niet in de verkoop zetten van de Hofboerderij is wel echt stom. Van zijn ambtenaren wel te verstaan. Of was dat een externe, die geen enkel Westlands gevoel heeft?

  2. Er zijn mensen die vinden dat Peter Duijsens lang van stof is. Die hebben gelijk maar ik raad die mensen aan de brief van wethouder Piet Vreugdenhil te lezen over De Hofboerderij. Ellenlang en bijna onleesbaar. Alleen in de laatste alinea staat dat ze iets verkeerds hebben gedaan. Was daarmee begonnen, dan was het ook helder geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>