je suis rien (120)

27 jan

Linda Strijker
(Westland, 27 januari 2018). Politieke kop van jut was deze week Linda Strijker, het PvdA-raadslid dat eventjes lijsttrekker was en na verschil inzicht van de lijst verdween. Het vuur leek er daarna uit, deze week schitterde ze door afwezigheid bij de raadsvergadering. Dat valt op, zeker als je in een tweemansfractie zit.
De eerste kat kwam van de goedgeklede ‘straatvechter’ Remmert Keizer (GBW), die zich erover verbaasde dat Linda’s enige collega Nico de Gier constant in de wij-vorm bleef praten.

Keurige Joep
Daarna was het de immer zo keurige Joep van Veen, GBW-raadslid onder Keizer, die met foto twitterde: Helaas bleef de stoel weer leeg.. Maar wel weer de maandelijkse vergoeding opstrijken’. Minder ‘classy’ dan de Keizer-kwink, onder de gordel zelfs, maar zoiets gebeurt nu eenmaal in de lokale politiek.
Toegegeven, ‘leerling-staatvechter’ Joep is vlak voor de raadsverkiezingen goed bezig, wordt mogelijk beter dan zijn leermeester. Of zit hier de vileine hand van GBW-‘spindoctor’ Shirley Schelkers achter?

Maxims feiten
Op Twitter viel de anti-Linda-actie niet overal in goede aarde. Gelukkig controleerde allesweter/archivaris Maxim van Ooijen (D66) de feiten: ‘In 2017 12x raadsvergadering. Topscorers afwezigheid met 4x: Linda Strijker (PvdA) en Nico Arkesteijn (GBW).’ Wel leuk, de laatste is ook lid van het keizersclubje.

Belletje
Klein detail, kort tevoren had de gemeenteraad net de eigen integriteitscode goedgekeurd. Daarin wordt gesproken over ‘respectvolle bejegening van de raadsleden onderling’! Mogelijk hadden nog niet alle raadsleden de tekst begrepen.
Ondertussen vroeg niemand zich af waarom Linda er niet was; zelfs partijgenoot Nico de Gier bleef daaromtrent muisstil. Ze had zich bij de griffie afgemeld, maar misschien was ze wel ziek?
Ik was op vakantie”, meldt ze desgevraagd telefonisch. “Op een tropisch eiland, om te duiken.” Zou Joep ook eens moeten doen, ik bedoel, zo’n belletje plegen voordat ‘ie twittert. Maar hij moet dat misschien eerst aan Remmert vragen?

Gravin Mieke
De deze week in mijn column aangekondigde Westlandse beeldenstorm krijgt een onverwachte wending nu er een ‘s Gravenzands initiatief is ontstaan om Mieke Hogeveen te eren. Zij was 25 jaar lang gezicht én motor van de ‘s Gravenzandse Middenstandsvereniging. “Het nieuwe Marktplein moet veranderen in het Mieke Hoogeveen Marktplein,” klinkt er al. Alleen een naambord zou ook kunnen.
Weer anderen willen het inmiddels opgeslagen beeld van Gravin Machteld terughalen en op de sokkel gewoon ‘Mieke Hoogeveen’ te zetten.

Week 22
Dat is een zaak van de ondernemer”, was het politieke standaardantwoord van wethouder Theo Duijvestijn als raadsleden vroegen naar de openingsstand van zaken van de Heulse supermarkt. Richting zijn politieke einde was hij deze week opmerkelijk open: “Men is druk bezig met de voorbereidingen. In week 22 gaat de winkel open”. Dat klonk zo stellig dat geen raadslid hem geloofde.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

5 gedachten over “je suis rien (120)

  1. Het geheugen van de goed geïnformeerde kiezer wordt de laatste tijd, zeker met het spervuur aan moties, vragen etc. behoorlijk op de proef gesteld. ‘t Is dus ook nog maar de vraag hoe lang deze uitglijder van GBW blijft dooretteren. Wat te denken van de vergelijkenis tussen Erdogan en Van der Tak in de ‘s-Gravenzandse raadzaal en het weglopen van raadsfracties in vergaderingen. Ook dat zat zijn velen alweer vergeten.

  2. Die Joep van Veen leek inderdaad zo keurig, maar je ziet nu wat de social media met iemand doet. Wie is trouwens die Shirley Schelkers? Die was toch bestuurslid bij de VVD?

  3. Wel een goede grap om nu het beeld van Gravin Machteld toch op het Marktplein te zetten met de naam Mieke Hoogeveen. Ik denk dat zij daar ook om had gelachen.

  4. Ik begrijp Linda Strijker niet. Na het besluit om geen lijsttrekker te worden had ze gewoon moeten vertrekken. Of vol gas verder moeten gaan. Ik kan me voorstellen dat de fut er dan wel uit was bij haar, maar nu krijgt ze het verwijt dat ze alleen maar geld wil pakken. Dat had ze zelf kunnen voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>