je suis rien (119)

20 jan

Kunstkwekerssoap
(Westland, 20 januari 2018). De ruziesoap tussen gemeente en de Kwekers in de kust, over de veertig mille die ‘zomaar’ door een oud-burgemeester werden weggegeven, suddert maar door. Weinig nieuw nieuws. Al is het wel bijzonder én vooral tekenend dat er brieven zijn gestuurd met het verzoek om meer informatie. Een vorige week, voor deze week woensdag, aangekondigde afspraak ging in ieder geval niet door.
Komende dinsdag is er wel weer gemeenteraad. Toekomst voorspellen is niet lastig, dan zullen er lastige vragen aan de cultuurwethouder worden gesteld. Geen zorgen, haar rietkluitjes liggen al klaar.

Noord-Holland
Netflix zou in stilte overwegen om er een spannende art-serie van te maken. De naam ‘Wicked Westland’ gooit hoge ogen, maar het probleem is dat de filmmakers dan eerst moeten uitleggen wat Westland is.
Daarin is nog een lange weg te gaan, want zelfs sommige (Nederlandse) Vakantiebeursbezoekers wisten vorige week totaal niet waar het Westland ligt. “Mensen dachten dat het in Noord-Holland lag of in de Bollenstreek,“ aldus Jeroen Beelen van Bezoek Westland in de krant. En dan moet Netflix weer uitleggen waar Noord-Holland ligt.

Verlichte kerk
De christen-democratische voorman Piet Vreugdenhil wil dat de Oude Kerk in Naaldwijk meer verlicht wordt. Niet religieus, maar in de avonduren. Hij vraagt het Westlandse bestuurscollege de toren – eigendom van de gemeente – te verlichten, vanaf de zijde Havenplein/Stokdijkkade. Dat levert, denkt hij, een verrijking op van het sfeervolle beeld van Naaldwijk.
Het was hem pas sinds de sloop van het voormalige raadhuis opgevallen, dat de kerk ‘s avonds niet markant zichtbaar is. Bij sommige politici moet je eerst wat afbreken alvorens ze het licht (willen) zien.

‘Doorkijkje’
Dat ‘doorkijkje’ vanaf de Verdilaan zelf zou de politiek eigenlijk meer verlichte kopzorgen moeten geven. Die sloopplek moet namelijk een deel van het Naaldwijkse parkeerprobleem oplossen. Waar eerder ambtelijke en bestuurlijke burelen stonden komt iets van een ‘groene’ parkeerplaats.
Toegegeven, de gemeentelijke afbreeksnelheid was ongekend, maar voor parkeercreatie neemt men de tijd. Electoraal zou het slim zijn de opening vóór de verkiezingen van 21 maart te plannen. Kunnen de coalitiepartijen in koor toch nog een succesje claimen.

Groene muren
Parkeren in dat Naaldwijkse centrum is al jaren een probleem, vooral omdat nog voor het opengaan van de winkels heel veel parkeerplaatsen al worden bezet door … winkelpersoneel. Want de klant is koning natuurlijk!
Dat parkeerprobleem blijft bestaan, wordt zeker niet minder, als je een nieuw gemeentehuis aan de Verdilaan opent. Ook de P van ‘Appie’ loopt inmiddels geregeld vol.
Dan, zo zou je denken, toch maar een echt parkeergebouw op dat ‘doorkijkje’? Met etages en van die prachtige groene muren zoals bij het World Horti Center. En voor Piet Vreugdenhil een paar lampjes.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

2 gedachten over “je suis rien (119)

  1. De gemeente moet het P-probleem idd snel oplossen. Die plek is prima en er komt een fietsenstalling, ook hard nodig ( en een beetje snel a u b ) en ja die oude kerk mag best uitgelicht worden en de ‘nietjes bij het Wilhelminaplein staan er weer helaas waren de oude ( die nog prima waren ). Er niet meer dus weer goed geld naar kwaad geld gooien maar daar is intussen wel ervaring mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>