je suis rien (110)

18 nov

GBW-campagneleider
(Westland, 18 november 2017). Lokale politieke partijen worden steeds professioneler. Zo heeft Gemeentebelang Westland voor de raadsverkiezingen maart volgend jaar 2018 een beroepscampagneleider ingehuurd: Shirley Schelkers, directeur/eigenaar van SD communicatie in Naaldwijk (zie foto).
171117 Shirley Schelkers Foto SD Communicatie
Dat bedrijf heeft klanten als Kluwer, TU Delft, het Naaldwijkse kaashuis Tromp en de Westlandse tennisclub LTC. Shirley zelf is ook bestuurslid van MKB Westland. SD noemt zich vernieuwend maar nooit ‘over de top’. Creatief, maar altijd functioneel. Dat wordt wennen bij GBW!

VVD-prominent
Schelkers is in politiek Westland geen onbekende. Nog sterker, ze is een prominent lokaal VVD-lid. Tot voor kort was ze zelfs bestuurslid van de Westlandse afdeling. In de partij was onlangs ruzie. Die leidde tot het opstappen van het hele bestuur, inclusief Shirley.
Later heeft GBW-boss Remmert Keizer haar gevraagd. Slechte denkers zeggen weggekaapt. Daarna heeft Shirley zelf de nieuwe VVD-lijsttrekker Sander Zuyderwijk geïnformeerd. Tijdens de laatste VVD-ledenvergadering had ze op hem gestemd.

Geen lijsttrekker
Linda Strijker wordt toch geen lijsttrekker bij PvdA Westland. Ze meldde dat aan de leden en dat lekte dus uit. Om die laatste reden geeft zij, en ook het bestuur, geen verder commentaar. Socialisten sluiten immers alleen de rijen als er stront aan de knikker is.
Linda begint niet aan haar onlangs aangekondigde lijsttrekkerschap omdat – eventjes langzaam lezen – ‘de visie van het bestuur niet overeenkomt met de mijne’. Al in de jaren zeventig van de vorige eeuw communiceerden socialisten zo met elkaar. Zo’n zin betekent gewoon dikke, vette ruzie. Toen en nu.

Oud en jong
Strijker gelooft dat vernieuwing en verjonging van de partij essentieel zijn om met elkaar weer de weg omhoog te vinden. Dat geldt eveneens voor een heldere functiescheiding tussen bestuur en fractie en bestuur en lijsttrekker, zo schrijft ze.
De strijd gaat dus – ook al ouderwets – tussen oud (of wat daar nog van over is) en jong (wat daar nog van aanwezig is). Fractievoorzitter Nico de Gier en kersvers steunraadslid Eric Borggreve zijn nog net niet oprecht senior, de op de site zichtbare bestuursleden hebben het Morgenrood ook al ver achter zich. Donderdag gaan ze weer vergaderen. Met de jonge Linda.

Toch één keer Westland
Ons (enige) Westlandse Tweede Kamerlid Arne Werveling hield donderdag, wat dan heet, zijn maidenspeech in de grote vergaderzaal naast het Binnenhof. Het ging over digitale infrastructuur. Nooit geweten dat hij daar iets van af weet.
171116 Arne Weverling MaidenspeechWestlander Arne Weverling tijdens zijn maidenspeech. FOTO via Twitter

Terloops speechte de VVD’er ook dat hij wethouder is geweest, zei driemaal het woord tuinbouw en noemde één keer Westland. Zijn slotzin was: ‘Ik wil er, samen met alle Nederlanders, aan meewerken dit land stap voor stap nog mooier en beter te maken!’ Ik kon het niet meer terug vinden, maar volgens mij heeft hij zoiets eerder over Westland gezegd.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>