je suis rien (107)

28 okt

GBWV of toch VVDA
(Westland, 28 oktober 2017). Vergissen is menselijk, soms pijnlijk, soms verrassend. In gemeentelijke stukken wordt Pieter Hoogerbrugge ineens genoemd als raadslid van GBWV. Een fusie van Gemeentebelang Westland en Westland Verstandig?
In dezelfde ambtelijke agenda zit raadslid Cor van der Mark nog gewoon bij het CDA, terwijl hij gezien zijn (liberale) imago toch echt bij de VVDA thuishoort. Nog even, er komt ook nog zoiets als GLPF. Want laten we eerlijk zijn, Ulbe Spaans is in zijn hart allang een beetje rechts en Dave van der Meer een groentje.

Arne terug?
Nu bekend is wie er allemaal in het derde kabinet-Rutte zit, is (oud-wethouder Westland en nu Tweede Kamerlid) Arne Weverling klaarblijkelijk teleurgesteld dat hij niet is gebeld. Maar om zo opzichtig zijn terugkeer aan te kondigen is merkwaardig. Politici, het blijven bijzondere mensen.

I171027 Duijsens als boorman

Echt zin in
De gemeente Westland heeft met gebiedsontwikkelaar BPD, ontwikkelbedrijven OBWZ en ONW de eerste stap gezet naar aardgasloos bouwen. Er is nu een intentieovereenkomst ‘die de wens bekrachtigt om circa 5000 nieuwbouwwoningen te voorzien van duurzame warmte.’ De wens bekrachtigt? Hoe kun je het opschrijven. Wel reden voor een flitsend persbericht en een leuke foto. Dat laatste is gelukt, ze hebben er allemaal echt zin in. Vooral die man tweede rij links, dankzij die twee mappen.

24102017  - naaldwijk, verdilaan, gemeente tekent intentieovereenkomst met diverse partijen Gemeente Westland © Thierry Schut  iov R Bouali

Helemaal Haags
Het thema van het Varend Corso 2018 is ‘Helemaal Hollands’. Volgens de organisatie betekent dat tulpen, klompen, stroopwafels, jenever en kazen. Wel moet de Rabobank nog worden overgehaald om de subsidie te verhogen. Die ging dit jaar heel grillig van vijftien- naar duizend euro. Met bankiers weet je het nooit, misschien doen ze met dit nieuwe thema ineens weer voor een ton mee.
Na het ‘gedoe’ van afgelopen jaar blijft de route wel ongewijzigd. Niet naar Den Haag dus, maar daar is de organisatie wel mee bezig. Zeggen ze. In 2019 wordt het thema waarschijnlijk ‘Helemaal Haags’. Met hopjes, ooievaars en rijsttafels. En landbouwminister Carola Schouten bij de opening. Komen die Raboboeren vast ook.

‘Boorman’
Peter Duijsens, advocaat én fractieleider van Westland Verstandig, is zonder twijfel een workaholic, vaak wel 25 uur per dag. Soms beunt hij er sociaal bij, gisteren was hij actief bij een Rotary-actie om bijna 2300 pannenkoeken te bakken voor bewoners van het Westerhonk. Als ‘boorman’ mixte hij het beslag moeiteloos.

171027 Duijsens boorman

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

2 gedachten over “je suis rien (107)

  1. Wel een leuke woordspeling met die partijnamen. Het is wel verdrietig dat GBW inderdaad lijkt op WV. En dat CDA bijna hetzelfde is als VVD. Eén pot nat.

  2. Het blijft maar tobben met het Varend Corso. Nu weer niet naar Den Haag, althans voorlopig niet. Blijf toch gewoon Westlands. Laat die Hagenezen maar langskomen. Vinden zij niet erg en wij ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>