Mindf*cker Albert

17 nov

(Westland, 17 november 2021). Vorig jaar februari belandde niet-Westlander Albert Abee op de stoel van de vertrokken CDA-wethouder Karin Zwinkels. Leuke klus voor twee jaar, goed voor je pensioen, eventueel wachtgeld. Een tussenpaus die gelijk zei hier niet te gaan wonen.
Al snel creëerde hij een imago van consequent plannenvooruitschuiver, soms breder pratend dan WV-oppositieleider Peter Duijsens. Op zich al een hele prestatie. Daarna bleek hij een ouderwetse diesel, heel langzaam pruttelend op gang komend, maar eenmaal warm, niet meer te stoppen.

En sinds een half jaar is hij als door een wonder getransformeerd. Plotseling uitstralend dat hij het pluche leuk, steeds leuker, begint te vinden. Zo leuk dat hij in debatten dat verbale vooruitschuiven soms vrolijk lardeert door geregeld iets concreets in de arena te gooien. Daarbij agressieve, bijtgrage  oppositiehonden als Duijsens en Keizer even tot rust brengend.

Onoplosbaar
Als een politiek Mindf*cker lost hij onverwachts steeds meer zaken op die daarvoor schier onoplosbaar leken. Althans, wrikt hij als een illusionist dingen los die muurvast zaten. Eerst kwam hij met een vernieuwd ontwikkelingsplan voor het Naaldwijkse gebied rond Flora Holland en het World Horti Center. Waarbij hij, ondanks soms fantasierijke gedachten, vele handen op elkaar kreeg. Immers, er gebeurde tenminste iets. En legde hij een bodem waar de oppositie wel tegenaan kon schoppen maar die zij niet onderuit kon halen.

‘Nu hangt hij’
Ook bij de arbeidsmigrantenhuisvesting was er hetzelfde Victor Mids-achtige patroon. Eerst was hij hakkelend, herhalend niks zeggend. Met als ‘hoogtepunt’ zichzelf in een interview klemzettend door een getal van een te bereiken 2000 slaapplaatsen te noemen. Waarna zijn tegenstanders dachten, nu hangt hij.
Maar in de afgelopen maanden kwam hij met, toegegeven nog lang niet gerealiseerde, planprojecten – de Lierse Oostbuurtseweg en onlangs de ‘s Gravenzandse Maasdijk – waarmee dat aantal op papier ongetwijfeld gehaald gaat worden. Zeker als je daarbij de arbeidsmigranten optelt die nu bij tuinders mogen gaan wonen. Omdat Albert ineens een regeling met goede afspraken op tafel toverde.

Vreemde ogen
Dat AB-trucje zette hij ook in bij de soap rond de Monsterse strandtenten. Waarbij de felle ruzies zich versimpelden of een surfschool waar je als sportklant een koffie, pilsje of hapje kunt bestellen, wel een strandtent is. Ook op dat punt werd Albertiaans de knoop doorgehakt. Via de term ‘ondergeschikte horeca en recreatie’ loste hij het f*cking probleem grotendeels op. Niet helemaal, maar er kwam weer beweging.

Alberts ‘successen’ bewijzen dat in politiek Westland vreemde ogen kunnen dwingen. Geven eveneens aan dat zijn voorgangster Zwinkels door haar tuinbouwstarheid en haar gebrek aan flexibel communiceren uiteindelijk terecht is weggestuurd. Opgestapt zal zij zelf blijven zeggen en ook dat wat Abee realiseert in beginsel haar werk is geweest. Zo zijn politici nu eenmaal.

Verdilaan Watchers
Ondertussen gist het wat Albert gaat doen. Verdilaan Watchers vinden het bijzonder dat hij niet op de CDA-kandidatenlijst is gaan staan, zelfs niet op een lijstduwersplaats. Volgens hen is dat een strategische zet die hem, hoe de CDA-verkiezingsuitslag ook uitvalt, de vrijheid geeft om later te kiezen tussen vertrekken of blijven. Veel Westlandse CDA’ers zien hem nog wel een paar jaar zitten als wethouder, maar die weten ook dat het niet zeker is of het CDA in een komend college komt.

Gelukkig is er dan dat wonderlijke dualistische stelsel dat de mogelijkheid biedt dat een andere, nieuwe coalitiepartij hem gewoon vraagt. Bijvoorbeeld Westland Verstandig, eigenlijk toch een soort CDA light. En bij het CDA kunnen ze dan niet ineens gaan zeggen dat Albert toch geen goede wethouder is. Hooguit gaan tandenknarsen.

Rien van den Anker

 

 

5 gedachten over “Mindf*cker Albert

  1. Nu we de Westlandse politiek toch vergelijken met televisieprogramma’s: Wethouder Leen Snijders is hier de Mask Singer. Laat hij alsjeblieft zijn masker afdoen!

  2. Mooie vergelijking met dat spannende televisieprogramma maar de werkelijkheid is hier toch echt anders. Samen met de coalitie doet het college veel te vaak aan oppositie f*cken.

  3. Door dat dualisme kan zelfs wethouder Van der Stee ook nog blijven. Het zal hem worst zijn wie hem vraagt. Als hij maar wordt gevraagd.

  4. In de Maasdijk mag nu ook ineens Polenopvang gebouwd worden. Nota bene op agrarische grond ,terwijl de heer Immerzeel zijn lisianthusbedrijf wil vergroten. Nu telt handhaving en strijdig gebruik ineens niet. Terwijl ik 7 jaar geleden ,vanwege datzelfde strijdig gebruik ,mijn Alpaca’s van het perceel moest halen. Allemaal willekeur en vriendjespolitiek. Wij hopen daarom ook dat Westland Verstandig de grote winnaar van de verkiezingen wordt, om aan deze willekeur te stoppen. Minder voor de tuinder, meer voor de burger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>