je suis rien (89)

24 jun

‘Rare’ dingen (1)
(Westland, 24 juni 2017). Heel, heel voorzichtig beginnen al de campagnes voor de raadsverkiezingen volgend voorjaar, gaan politieke partijen ineens ‘rare’ dingen doen. Zo gaan D66 Westland en (pas geboren) Midden-Delfland vandaag de straat op. Om te horen wat er onder de inwoners leeft!
Drieënhalf jaar bijna niks gehoord en nu willen de Democraten ineens mensen spreken over bijvoorbeeld de leefbaarheid van de kernen. Zelf hebben ze daar duidelijke ideeën over maar desondanks horen ze graag wat mensen zelf belangrijk vinden. Ze bedoelen natuurlijk wat kiezers belangrijk vinden. Want alleen die tellen!

‘Rare’ dingen (2)
Westland Verstandig gaat helemaal van het padje, organiseert op 8 juli met de club Cultuurverbinders een Storytelling op de Zandmotor. Een wat? Een Storytelling op de Zandmotor. Eerst zijn er in een strandtent verhalen van onder anderen groengoeroe Aad van Uffelen over de kust en de Zandmotor.
Midden op die Zandmotor gaat later filosoof Francy Roemer (via een klein socratisch gesprek!) in dialoog met deelnemers over thema ‘Vrijheid in relatie met de omgeving als de zee, kust, strand en zon’.
Geen zorgen, voor kleden en klapstoeltjes wordt gezorgd. WV-fractieleider Peter Duijsens komt ook, maar spreekt niet. Althans, volgens het programma.

Overslaande stem
Voorzitter Marcel Vis van voetbalvereniging Quintus vindt dat de Westlandse politiek Kwintsheul in de steek heeft gelaten. Daardoor kampt onder meer zijn vereniging met een sterk slinkend ledental.
Zonder naamsvermelding krijgt burgemeester Van der Tak ook een behoorlijke veeg uit de pan. “De man die zes jaar geleden met overslaande stem beweerde ‘binnen een jaar heeft Kwintsheul weer een supermarkt’, kiest nu zelf eieren voor zijn geld en laat daarmee zijn inwoners in de kou staan”.
Gelijk of ongelijk, maar waarom sprak Vis niet al vijf jaar geleden Sjaak publiekelijk hierop aan. Hij was niet altijd in China.

Gratis afzakkertje
De toren van de Naaldwijkse Oude Kerk was – niet lachen – afgelopen nacht van 11 tot 1 uur te beklimmen. De zogenoemde Kerkennacht wordt jaarlijks gehouden, Naaldwijk deed voor het eerst mee. Op laagdrempelige wijze willen de Naaldwijkse kerken nieuw, uitgaand, publiek bereiken, kerkelijk of niet kerkelijk.
Wie de toren beklom kon ook het orgel bezoeken en beluisteren. In de kerk zelf was een voorwerpenexpositie. Ook een hapje en een drankje. Een gratis afzakkertje dus, met weer eens heel andere praat dan in de kroeg.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>