je suis rien (88)

17 jun

Maatpak
(Westland, 17 juni 2017). LPF Westland gaat samenwerken met Forum voor Democratie in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen maart 2018. De partij van Thierry Baudet – twee zetels in de Tweede Kamer – doet lokaal niet mee maar gaat de LPF wel ondersteunen.
Als een soort tegenprestatie gaan de lokale LPF’ers dan een jaar later Thierry’s partij ondersteunen bij de provinciale statenverkiezingen. De uitslag daarvan is ook weer van belang voor de samenstelling van de Eerste Kamer.
Qua samenwerking kan links daarvan nog veel leren maar er zijn ook risico’s. Stel je voor, LPF-fractieleider Dave van der Meer in een blauw maatpak. Die ineens in prachtige, lange volzinnen gaat spreken. Of nog erger, in het Latijn

Lelijk
Bij sommigen politieke partijen dringen bepaalde dingen wat langzamer door. Onlangs waarschuwden lokale historici dat Westland qua industriegebied wel het lelijkste van Nederland zou worden. Het CDA heeft nu collegevragen gesteld over het bouwen van nieuwe huizen in het plan Schelpenduin in Monster.
Die worden, plat gezegd, bijna letterlijk in de achtertuin gezet van enkele karakteristieke oude woningen. De foto’s bij de gestelde collegevragen van CDA-raadslid Jan van Rossum tonen precies wat die historici bedoelen: Jeetje, wat lelijk.

Funs
Namengrappen zijn altijd bedenkelijk, je suis Rien, nietwaar. Maar de nieuwe, nog net niet benoemde, Westlandse gemeentesecretaris A.P.M.A.F. Bergmans heeft volgens het gemeentelijke persbericht wel een heel bijzondere voornaam: Funs.
Volgens zo’n babynamensite is dat ook een vorm van de naam Alfons; er zijn maar enkele tientallen Nederlanders die die naam officieel hebben. Op encyclo.nl wordt de naam gedefinieerd als ‘vies en vies uitziende’. Dan maar liever Alfons.

Pietloze Sinterklaas
Sinterklaas bestaat! Ook hartje zomer. Donderdagavond sprak hij in Naaldwijk op een terras een groep Westlandse zakenlieden toe. Overigens zonder Zwarte Piet, zelfs geen gestreepte. Hier dus ook al.

De rubriek ‘je suis rien’ is een boeketje columnpjes, vaak maar van één alinea. Een clin d’oeil naar mezelf en de samenleving. Een knipoogje, soms met serieuze ondertoon.

2 gedachten over “je suis rien (88)

  1. Ik las ergens dat Dave van der Meer nu al als een soort Baudet rondrijdt: in een grote zwarte … Porsche. Dat maatpak komt er wel bij, die volzinnen zal moeilijker zijn, maar is misschien ook wel te leren.

  2. Jan van Rossem is een van de weinige goede CDA’ers. Maar te klein om zijn wethouders aan te pakken. Die roepen alleen maar dat Westlands ‘handen uit de mouwen’ betekent. Bij de C waren ze al christelijk vergeten, dat geldt ook voor cultuur. De C is voor hen alleen maar commercie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>